Description

FECHIMM - Offices
Completion 2015

Lacking space in its former location, the FECHIMM (FÉdération des Coopératives d'Habitation Intermunicipale du Montréal Métropolitain) mandated studio MMA to design the layout of their new offices in a new location in the Parc Extension borrough. The new space combines two previously separated office areas, supporting the collaboration of the entire team. The new offices space includes a conference/training room, a reception area, a large cafeteria as well as open and closed offices. Open offices are grouped near large windows to allow access to light in the work cubicles. Small private conference rooms were distributed along the main corridor to allow spontaneous meetings between employees, reducing noise in the general work area. The large cafeteria allows all employees to lunch at the same time and offers nice views of the neighborhood. The conference/training room showcases an existing brick wall and offers generous windows while allowing easy rearrangement of seating to allow for different types of training. The organization was able to recover most of its existing furniture to minimize costs and the layout was planned accordingly.