Continuum

The primary objective of the Continuum expansion was to establish a coherent dialogue with the existing building and the context of Vimont, Laval, characterized by its 1960s architecture, low-sloped roofs and its split-levels houses, while adding a slight contemporary touch to the building.

The new volume, by turning the corner and continuing to the courtyard, adds a new level of privacy conducive to family life, filtering out the intensity of vehicular, bicycle and pedestrian traffic of the bustling neighborhood.

Generous interior spaces open to this quiet courtyard and seek to soak up the atmosphere created by the canopy of mature trees, while maximizing late day sunlight.

Improved insulation, airtighness , triple glazing of the windows and mechanical geothermal systems contribute to the outstanding energy efficiency of the project, thus greatly reducing its environmental impact.

Contractor : Antares Renovation

Consultants : Mechanical Engineer: Pageau Morel & Ass. Inc. , Structural Engineer: Renaud Gamache, Ing.

  • Continuum

  • Read the info

    Return to Projects