Maison du Boisé

The Maison du Boisé occupies a densely forested site located near the Milles-Iles River. To take advantage of these two characteristics, the project is oriented toward the river and its spatial organization offers spaces that highlight the natural beauty of the land.

In order to preserve the natural qualities of the site, the site planning was considered at length and the forest was meticulously inventoried to determine a location offering a minimal impact on the wooded area while offering views towards the Milles-Iles River. Spread over two levels, the living spaces of the residence are on the upper floor whose generous windows give the impression of being in the middle of trees, and is assured by the conservation of the mature forest cover. In addition, this privileged floor is enhanced by a generous raised terrace that spans across the roots of the trees that border it. The house will thus offer living spaces in close proximity to the surrounding nature and will present visual openings towards the Milles-Iles River.

Year of construction : 2022

Architecture : Studio MMA

General contractor : Écohabitations Boréales

Structural engineer : Calculatec Inc.

  • Maison du Boisé

  • Read the info

    Return to Projects